Na de laatste opname heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben in de ‘mail-’pen geklommen. Heb mensen aangeschreven (met een website)om een donatie te doen van wat zij maken. Hier heb ik al leuke reacties op gehad!!
Zelf wil ik ook graag iets doen! En tja, dan kom ik op iets creatiefs uit, maar wat nog meer?

Voor kinderen in het ziekenhuis zijn de dagen niet altijd even aangenaam, soms erg vervelende onderzoeken, lang van huis, ouders niet altijd in de buurt.
Ik wilde dus graag iets klein-knuffel-troost achtigs maken. Nou had ik al eens een sokaap gekregen met een swap, en deze aap leek me uitermate geschikt om te gebruiken voor zieke kinderen.

Op internet gezocht naar een patroon, hier en daar wat aangepast en het resultaat is 18 apen. Voor Jasper 1, Lisa 1 (de geswapte had ze al). En tot nu toe 15 voor de kinderafdeling in het UMCG. De verpleging en pedagogisch medewerkers weten prima wie een steuntje in de rug nodig heeft en ze kunnen dan een knuffel sok-aap geven!
Ik hoop dat er veel kinderen door opgevrolijkt worden. Hier thuis worden hele verhalen verteld aan hun aap, Lisa heeft haar apen al namen gegeven. Helemaal leuk!!

NU is het mijn idee om meer apen te maken. HOE?!!? Door hulp van jullie!

Als je creatief bent, mag je zelf sokapen maken en bij mij inleveren dan zorg ik dat ze in het UMCG terecht komen.
MAAR geld overmaken voor een aap mag ook, dit kan voor 1,50 per aap.
En sokken zelf kopen en aan mij geven mag ook. Dit moet dan maat 35-38 zijn (of groter) normaal model GEEN enkelsokken. Geen effen sokken, dit wordt te saai. Mooie strepen, printjes all over oid.

DUS!!!! MENSEN meld u aan en help me om meer sokapen te maken voor het goede doel!

Voor vragen mail gerust!

Een apen groet Margrietha 

      

De 4 onder op de bank zijn van Jasper en Lisa, de andere voor de kinderafdeling!