Vandaag moest Lisa naar de  revalidatiearts, op ons verzoek. Hij heeft haar heel goed uitgelegd (en teruggevraagd of Lisa het had begrepen) dat tussen nu en de zomervakantie Lisa geen spalken nieuwe spalken meer krijgt maar wel nachtspalken. Ze kan vanaf dan niet meer "staan" zoals ze dat nu nog wel kan. De nachtspalken zijn te vergelijken met de spalken die ze nu heeft, maar hebben een vastelling in strekstand, ze ligt straks met rechte benen in bed.  Hierbij komt ook dat ze vast komt te liggen in bed met een speciaal matras/systeem. De arts heeft haar uitgelegd dat dit nodig is om haar scheefgroei tegen te gaan, ze snapte dit deels omdat ze niet zo goed snapt wat dit op termijn inhoud.  Het hele verhaal begreep ze, ze vond het niet leuk maar lijkt wel te berusten. De echte klap komt nog wel als ze echt ondervind wat het inhoud. Het kleine beetje staan is haar veel waard. De ergotherapeut gaat nu met haar uitzoeken hoe ze hierbij het beste ondersteund kan worden. 

 

Vanmiddag kwam de ergotherapeut ook langs en Lisa heeft haar verteld wat de revalidatiearts haar verteld heeft.

Verder stelde de revalidatiearts voor om Lisa naar Visio in Haren te laten gaan om het schrijven te onderzoeken. Hij zei dat ze erg mooi leesbaar schrijft (Lisa groeide wel een meter!) maar dat het soms een beetje buiten de lijntjes ging. Bij Visio kunnen ze neuropsychologisch uitzoeken waar dit mogelijk vandaan komt. Lisa wordt nu een beetje gefrustreerd dat IEDEREEN –voor haar gevoel- zich met haar schrijven bemoeit, voor haar gevoel doet ze het nooit goed terwijl ze 200% inzet toont. Vandaar dat het wel goed is dat Visio hiernaar gaat kijken. We hopen dat het  voor iedereen dan duidelijk wordt waar dit vandaag komt, en wat eraan te doen is. Zoals het nu lijkt is het zo dat Lisa een afwijkend ruimtelijk inzicht heeft doordat ze de wereld altijd vanuit een lager perspetief bekijkt, hierdoor kunnen veel dingen anders zijn voor Lisa, zoals tussen de lijntjes schrijven in een schrift.

 

We hebben vandaag ook de nieuwe bril voor Lisa uitgezocht, al met al genoeg veranderingen/dingen om aan te wennen. 

Voor nu accepteert Lisa het, maar ze stelt wel vragen over hoe zaken precies gaan, en wanneer. Moeilijk om dan geen duidelijkheid te kunnen bieden, en te zien dat ze op 8 jarige leeftijd al best veel moet inleveren. 

Maar zoals altijd zal God ons allemaal ook hiervoor weer de kracht geven om door te gaan en er weer het beste van te maken. 

 

Groeten Johan, Margrietha, Jasper en Lisa


Lisa staat met spalken