Een update van onze kant er is weer van alles gebeurd, er gebeurd nog steeds van alles. Vandaar even een update.  

Lisa 

Er gebeuren weer allerlei zaken rondom Lisa, niet echt allemaal even leuk. 

Afgelopen donderdag ging Lisa naar Visio in Hoogeveen, voor een oogheelkundig functie onderzoek. 

Allerlei oogtestjes zijn er gedaan. Binnen een paar minuten werd duidelijk dat de bril die Lisa 1 maart gekregen heeft al niet meer goed is. Per kant zijn haar ogen 0,75 achteruit gegaan ze is dus nu glazen met -2 en -2,5 nodig. Daarbij kwam voor ons als complete verassing dat Lisa ook een leesbril nodig heeft (ze heeft ogen van een 40-jarige qua sterkte). Er werd ook gezegd dat het bijziend misschien van haar drain kan komen, dit moet nu eerst uigezocht worden. Binnen 2-3 weken hebben we het verslag van Visio in huis, dan moeten we een afspraak maken bij de oogarts in het UMCG en zal Lisa daarna weer een andere bril of brillen moeten. Omdat Lisa in een rolstoel zit is een bril met leesstukjes waarschijnlijk niet handig, omdat ze hadden niet goed naar beneden kan kijken, waarschijnlijk zal ze dus een bril voor het kijken houden en een op school als leesbril. 

Op vrijdag had Lisa eerst een afspraak bij OIM, (hieronder nog een mooie foto en een extra stukje) de nachtspaken zijn gegipst. Op de eerste woensdag in de meivakantie moet Lisa ze passen en de 2e woensdag in de vakantie zijn ze dan klaar. Als het goed is hebben we dan alles voor de ligorthese ook in huis en kan Lisa dan wennen aan het ‘nieuwe’ slapen. Lisa kan er soms erg verdrietig en boos van worden, maar ze kan ook zo goed iets verdrietigs weer ombuigen tot iets positiefs. We zijn erg dankbaar dat Lisa zo positief is. 

 

Gistermiddag heeft Lisa nog een afspraak gehad bij dokter Nowak. Hij heeft Lisa helemaal nagekeken, het goede nieuws is dat Lisa een halve kilo is aangekomen!! Het extra eten en extra aandacht geven aan eten werpt z’n vruchten af. Extra knap omdat ze vorige week ook erg ziek is geweest van een keelontsteking.  Hij heeft Lisa lichamelijk onderzocht, en dat zag er goed uit. Wel wil hij gezien de sluimerende klacht een MRI laten maken om te kijken of er iets met haar drain aan de hand is. Hij heeft meteen contact gehad met het UMCG, de neurochirurg vond het prima dat de MRI in het Refaja plaats vind (gelukkig! 5-10 dagen wachttijd) en dan een afspraak te maken bij hem.  Ook dit is weer afwachten maar we zijn erg blij dat er hard aan gewerkt word. 

Lisa heeft al een week of 4-5 allerlei vage klachten, (gedeeltelijk kan het teruggevoerd worden naar haar ogen maar niet alles) botsen met haar rolstoel tegen vanalles aan, snel moe, misselijk, hoofdpijn, extra prikkelbaar bij licht. En al deze dingen niet de hele dag, niet elke dag maar sluimerend. Dit is vorig jaar ook allemaal zo begonnen dus wij willen graag extra onderzoek. 

 

Lisa heeft vandaag haar 4e paardrijles. Ze vind het superleuk! Haar zelfvertrouwen groeit hier enorm van en ze geniet met volle teugen. Het ballet blijft ze natuurlijk gewoon doen. 

 

Voor nu is iedereen weer bijgepraat wat betreft Lisa. 

 

Jasper

Jasper heeft vorige week een enorme sprong laten zien in zijn zelfstandigheid. Hij is vorige week voor het eerst alleen op de fiets naar z’n nieuwe school gegaan (5 km). Dit is natuurlijk vanaf januari zijn school maar nog wel wennen om te fietsen. Hij had de week ervoor 2x met mij samen gefietst en doordat Lisa ziek was ‘moest’ hij vorige week wel fietsen. Dit ging supergoed!! Wat zijn we trots. Jasper had vorige week een oorontsteking en ikzelf na Lisa ook een keelontsteking. We zijn gelukkig allemaal weer opgeknapt.  

Iedereen een fijn weekend gewenst!