Gisteren (zaterdag) mocht Lisa weer naar huis. Het gaat ook er goed.

Donderdagmiddag hebben de dames (Lisa en Margrietha) zich gemeld bij het UMCG. Op vrijdag morgen is Lisa als eerste(8:00) geopereerd en rond 9:30 konden wij naar haar toe. Toen we bij Lisa kwamen was ze gelijk al wakker en vroeg ze zich af of ze maandag naar school kon en hoe lang de operatie had geduurd. Lisa kon vrij vlot weer naar haar kamer/zaal. Later is de chirurg langs gekomen die de operatie heeft uitgevoerd. De drain-klep achter haar oor is vervangen evenals het buisje wat van de klep naar de bovenkant van haar hoofd loopt (hier is het aangeprikt in de hersenkamer). Dit buisje was verstopt en veroorzaakte de klachten van Lisa. Achter het rechter-oor zit een litteken met 11 hechtingen, bovenop het hoofd een litteken met 4 hechtingen.

Zaterdag kon ik de dames alweer ophalen uit het ziekenhuis. Het gaat tot nu toe erg goed. Lisa lijkt weinig pijn te hebben, vindt het niet nodig om te rusten (wij wel, dus heeft ze pech). Als het aan Lisa ligt gaat ze maandag gelijk weer naar school, maar dit gaan we per dag bekijken, gelukkig lopen we op de vakantie aan dus is er tijd genoeg om rustig te herstellen. De nawerking van de narcose en de zware operatie aan het hoofd zullen nog genoeg rust nodig hebben  de komende tijd. De komende 6 weken moet Lisa goed uitkijken met spelen, contactsporten e.d.

We hopen dat hiermee ook een periode (half jaar) van achteruitgang, ziekte en problemen voor Lisa ten einde mag komen. Dat ze weer verder mag groeien, bloeien, leren en spelen!

We zijn God dankbaar dat de operatie zo voorspoedig mocht verlopen en ook dat er een duidelijke oorzaak is gevonden. Daarnaast is het elke keer weer een grote bemoediging/steun om zoveel berichten, kaarten en gebeden te mogen ontvangen, bedankt hiervoor!

Groeten Lisa, Johan, Margrietha en Jasper


God U bent mijn God
en ik vertrouw op U
en zal niet wankelen
Vredevorst vernieuw een
vaste geest binnen in mij
die rust in U alleen

Opwekking 717 Youtube