Projecten

Inmiddels de sideskirts gemonteerd op de Visa. Om het gheel compleet te maken komen er voorop spatbordverbreeders op, dan zal de look afmaken. 

Citroen Visa with bumperset allround Citroen Visa with bumperset allround Citroen Visa with bumperset allround

Op CitroMobile stond er een C15 met een mooie onderbumper. Dat vond ik een mooie toevoeging voor mijn Visa. Na een zoektocht en een post op facebook, heb ik een set gevonden, met 2 onderbumpers en 2 sideskirts.

 

Visa spoilers / bumperlip

Deze set was in redelijk staat, lag al een aantal jaar op een nieuwe eigenaar te wachten. Alleen was de set grijs, mijn Visa heeft zwarte bumpers. Dus de spuitbus ter hand genomen en alles mooi zwart gemaakt. Bij proefpassing bleek al de de achterbumper op de zijknat langer was dan de bestaand bumper. Dit is waarschijnlijk omdat erbij de kit ook nog lijsten horen die om de wielkasten gaan, deze heb ik er niet bij. Vind ik persoonlijk ook niet passen omdat dan de Leader stickers niet meer uitkomen.

IMG_0593

 

Vandaag de auto op poten gezet en begonnen met het monteren van de onderbumpers. Zoals te verwachten met een auto ouder dan 30 jaren en een even oude bumperset past het allemaal net niet. Met een beetje moeite en liefde is de set gemonteerd. De auto is er goed van opgekapt. 

 

Visa met bumperspoiler Visa met bumperspoiler Visa met bumperspoiler Visa met bumperspoiler

 

Volgende stappen zijn:

 Sideskirts en extra verlichting. 

Verlichting IMG_0592

Om een gaatje in het dashboard op te vullen is een klein Citroen speldje een mooie oplossing:

IMG_0599

 

Op CitroMobile een mooi idee gezien voor een kentekenplaathouder sticker

IMG_0597

Sommige hebben hem al gezien maar nu toch even een aantal foto's van de Citroën Visa 1.1 RE Leader uit 1986. Auto is goed staat, heeft wel wat puntjes die we in de komende tijd gaan aanpakken. Het rijden in deze Visa is genieten: starten met choke, 4 versnellingen, geen stuurbekrachtiging, radio/casettespeler kortom rijden met plezier en dat ook nog eens terug in de tijd.

 

Citroen Visa 1.1RE Leader
Citroen Visa 1.1RE Leader
Citroen Visa 1.1RE Leader
Citroen Visa 1.1RE Leader
Citroen Visa 1.1RE Leader
Citroen Visa 1.1RE Leader
Citroen Visa 1.1RE Leader
Citroen Visa 1.1RE Leader

Digitale foto's hebben we inmiddels allemaal, op de computer, op de telefoon's (in onze backups), sommige gebruiken we op social-media, een klein aantal drukken we af voor in fotoalbums, een nog kleiner deel hangen we afgedrukt aan de muur. Het grootste deel van onze foto's (onze herinneringen) zien we niet vaak meer. Een standaard digitaal fotolijstje is een mogelijkheid maar die voldoen vaak niet aan mijn eisen:

- Goedkoop (naar goed Nederlands gebruik)

- Groot scherm (voorkeur voor 12" of groter)

- Geen software bepekeringen

- Online verbonden voor foto's van diverse bronnen

- Geen 13 in een dozijn oplossing

 

Photoframe

 

Goedkoop

Een kant en klaar lijstje kopen met het grooste deel van mijn eisen is natuurlijk niet zo moeilijk, gooi er een hoeveel geld tegenaan en klaar. Dat is juist niet de bedoeling, zelf iets bouwen met zo min mogelijk kosten is de uitdaging. Als je op internet gaat zoeken dan zijn er zoveel mogelijkheden dat zelfbouwen helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Door het zelf bouwen wil ik de kosten laag houden (en oude onderdelen hergebruiken) en een "uniek" fotolijstje maken.

 

Scherm

Over het scherm formaat heb ik een poosje nagedacht, ik wilde een scherm groter dan 10", bij voorkeur 12" of hoger. Bij sommige foto's gaat het om de details en die vallen vaak weg op kleinere scherm. 

Van een oude laptop heb ik het scherm gedemonteerd, dit is een LP133WH1 LED scherm met een resolutie van 1366x768. Op ebay heb ik daarna een controller bord gekocht waarmee ik een HDMI of VGA apparaat kan aansluiten op dit scherm (Ebay Link). 

Om het het scherm mooit te kunnen neerzetten ben ik op zoek gegaan naar een lijstje waarin het scherm kon inbouwen, deze heb ik bij de action gevonden. Dit moest aangepast worden maar daarna is het een mooi geheel geworden.

 

Software \ Online verbonden

Deze blog gaat voornamelijk over het bouwen van het lijstje, de software behalve ik in een volgende blog. Op dit moment is de fotolijst aangesloten op een Intel NUC dn2820fykh met Ubunut erop. Daarop open in vervolgens de website Dakboard.com, hierop heb ik een account met koppeling naar Flickr. Deze website laat foto's uit mijn Flickr account zien, hier overheen wordt een overlay getoond met de informatie van de foto zoals naam van de foto/album en moment van de opname, daarnaast is het weer te zien voor de komende dagen, datum en tijd van dit moment. 

Voor dit moment dus een makkelijke oplossing maar voor de toekomst wil ik dit anders gaan doen. Er zal dan een Raspberry PI worden gebruikt.

 

 

 

Bouwen

Scherm en controller board testen.

Photoframe

 

Het foto lijstje bij de action vandaan was diepte en hoogte ruim genoeg maar in de breedt kwam in net 2,5 mm aan beide kanten te kort. Het zichtbare scherm paste prima in het lijst dus aan beide kanten aan de achterkant een randje weg gehaald zodat het scherm er goed inpast. De aanwezig passe partout is bijgesneden naar 2 stroken van 2 cm voor boven en onder het scherm. Het Lijstje is 20x30 en het scherm zelf heeft een oppervlakte van +/_ 16x30.

Photoframe Photoframe

Alles ingebouwd in het lijstje en vervolgens 2 gaten gemaakt in de achterkant zodat het scherm daar kan "koelen". Met een paar kleine schroeven de controller board ook op het scherm bevestigd. Dit is een voorlopige achterkant, dit wordt nog een keer anders gemaakt. Een dun multiplex achterkantje met sleuven over de hele breedte en een betere bevestiging voor de controller board en bedieningsplaneel. Dan zal er ook een andere standaard worden bedacht, de huidige kan het totaal gewicht niet dragen.

Photoframe

 

Tadaa... Alles aangesloten en we hebben beeld. Elke 30 seconde een andere foto.

Photoframe

Subcategorieën