Citroen C5

Al langer tijd had ik de wens voor een lederen interieur in een auto, met de Xantia en Peugeot 307 is het er nooit van gekomen maar nu met de C5 wel. Ik heb via een lid van de c5club.nl een elektrisch lederen interieur kunnen overnemen. Dit interieur kwam uit een C5 phase 1, de airbag stekker was dus nog een uitdaging maar dit is nu ook compleet werkend. Met de upgrade van dit interieur heb ik ook gelijk 2 tweeters kunnen plaatsen in de achterdeuren en nog voetverlichting voor de voorstoelen. Het enige wat ik nu nog moet regelen is stoel verwarming, dat is al besteld dus dat klusje zal over enkele weken plaats vinden. Naast een leuke upgrade hebben ik mij dus weer lekker kunnen bezig houden met de C5

 

C5 interieur upgrade

 

C5 interieur upgrade

C5 interieur upgrade

C5 interieur upgrade

 

 

Voetverlichting

C5 interieur upgrade

Vandaag heb ik de dakrails van de C5 verwijderd. Persoonlijk vind ik dat de auto een mooier, klassiek en langer profiel krijgt. Citroen heeft deze mogelijkheid netjes voorbereid, bij de schroefgaten zitten netjes schuifjes die het gat bedekken.

 

 

C5 zonder dakrails

Het interieur wat bij aanschaf in de C5 zat was wat verweerd en sleets, via Marktplaats een ander interieur gevonden. Alle stoelen eerst van onderverstevigd i.v.m. het standaard probleem van doorzaken van de stoel en daarna in de auto geplaatst.

Nieuw:

 C5 Interieur

Oud:

C5 Interieur

Links nieuwe, rechts oud:

C5 Interieur

Vandaag heb ik een setje H7R Xenon lampen in de C5 gezet. Zoals het nu lijkt biedt H7R echt een groot stuk verbetering in het lichtbeeld tegenover de normale H7 lampen. Het lichtbeeld is netjes duidelijk en geen grote wit/blauw waas voor de tegenliggers.

 

C5 Xenon inbouw

 

Tevens heb ik net als in de P307 een achteruitrijcamera ingebouwd, dit is toch vaak nog net wat handiger dan alle parkeersensoren die ook op de C5 zitten. Camera net boven het nummerbord en display links op het dashboard.

 

C5 Dashboard 4
C5 Dashboard 3