Peugeot 307

Na een aantal jaar was de Peugeot 307 Break toch wat klein, dag 307.

Peugeot 307

Het heeft even geduurd maar nu toch een beschrijving gemaakt van het verplaatsten van mij VDO navigatie scherm.

Dit was het dashboard voordat ik ben begonnen: Radio\CD Display op de originele plek bovenop het dashboard, het VDO Navigatie scherm via een uitklap constructie in het DIN vak boven de radio.
Auto

Via de Peugeot dealer het ik de display behuizing van de Peugeot navigatie RT3 besteld, daarin heb ik het VDO scherm vastgemaakt.
Auto

Auto

Daarna heb ik het Radio\CD Display losgehaald uit de behuizing en geplaatst in het DIN vak. Het scherm in de nieuwe behuizing heb ik bovenop het dashboard gezet.
Auto

Het enige probleem was nu nog hoe ik het display netjes in het dashboard kon verwerken. Ik had eerst een display-behuizing van een P406 geprobeerd maar dit werd niet mooi (foto).

Uiteindelijk heb ik een display frontje van een Citroen C5 (foto) achter een 1 DIN afdekkap gemonteerd, zwart gespoten. Dit ziet er redelijk netjes uit, de knoppen werken en het display zit goed vast.. Later zal ik dit nog op nieuwe schuren, plamueren en spuiten met een matte, donker grijze verf. Maar al met al ben ik tevreden met het resultaat.
P307 dashboard

De Peugeot 307 Break heeft standaard zwarte dakrails en dakstrips, de 307 SW heeft zilveren dakrails. Omdat eht zwart zo gewoon stond had ik eerder al de dakrails van een 307 SW gemonteerd. Deze dakrails zijn het afgelopen jaar erg lelijk geworden, afbladderen verf e.d.Ik heb de oude dakrails zilver kleur gespoten, dezelfde kleur als de auto. Omdat de strips onder de dakrails dan nog als enige zwart waren heb ik deze ook in kleur gespoten.

Eerst de oud kleur, daarna samen en daarna de auto met nieuwe dakrails.


Dakrails oud

Oud en nieuw samen

Dakrails nieuw

Vandaag heb ik het achteruitrij-camera-project afgewerkt. Een paar dagen geleden had ik al een display (4,3 Inch) in de auto gezet. Dit display heeft 2 ingangen, als je bijv. een video afspeelt op ingang 1 en er dan een actief signaal op ingang 2 komt dan wordt er automatisch omgeschakeld naar ingang 2 (de achteruitrijcamera).

Display in de auto gemaakt oa. voor achteruitrijcamera

Daarna heb ik de kabels door de auto gelegd, de stroom voor het display zit bij de sig.aansteker aansluiten en de videokabel ligt door de auto, naar de achterklep waar de camera aangesloten zit. De camera zit op de plek van de kenteken verlichting, gelukkig zit er ook led verlichting naast de camera. De stroom voor de camera komt bij de achteruitrij lamp vandaan. Het display gaat pas aan als er videosignaal gedetecteerd wordt en dat gebeurt dus als de auto in achteruit wordt gezet. Kortom  voor een kleine investering een leuk project en een nuttige uitbreiding voor de auto.

 

Nog even een demo filmpje hoe de camera werkt. Let op het rode doosje achter de auto.

Inmiddels heb ik weer wat aan de auto veranderd\verbeterd.

Als eerst heb ik een Yatour USB box geplaatst in de auto. Deze zit aangesloten op de CD-Wisselaar aansluiting op de Peugeot RD3 (VDO) fabrieksradio. Hiermee kan ik nu muziek (MP3,WMA) afspelen vanaf een USB stick en/of SD kaart, tevens zit er een Aux aansluiting op waarmee ik bijv. een MP3 speler kan aansluiten. Het mooie van deze oplossing is dat de RD3 radio denkt dat hij een CD Wisselaar aanstuurt en ik toch MP3 kan afspelen zonder een andere radio te hoeven aanschaffen.

RD3 met USB box

De USB aansluiting heb ik naar het vakje tussen de voorstoelen gebracht.
RD3 met USB box

Op de achterkant van de Peugeot heb een schoonmaak actie uitgevoerd, ik heb zowel Peugeot als 307 verwijderd en alleen het Leeuwtje (Hup Holland Hup) is gebleven, beetje strakker en cleaner!

 

Merkloos

Volgend project(je) is alweer in aantocht: Achteruitrij camera en klein scherm waarop je dus mooi overzicht over de achterkant van auto hebt.